воскресенье, 21 февраля 2021 г.

Вокально-инструментальный ансамбль «Кобза» - Водограй


Іх зібрала в один колектив любов до народної музики. Саме тут, у вічному і чистому джерелі, знайшли вони високе натхнення і нєокрайні можливості. 

Спершу це був ансамбль інструментальний і тому так органічно прийшла його назва — Кобза — за ім'ям улюбленого українцями інструменту, який з давніх давен прикрашає життя народу. Але традиція народного виконавства досить скоро потребувала поетичного слова і «Кобза» заспівала. 

Саме у такому вигляді ансамбль існує з 1971 року. 

Колектив демонструє певний професіональний рівень — четверо з його учасників є студентами Київської консерваторії, музичний керівник Олександр Зуєв — майбутній композитор. 

Інструменталісти за фахом, вони тонко відчувають природу народного співу і тактовно бережно ставляться до народної спадщини. 

Якщо ж додати, що всі вони — бандуристи Кость Новицький, Володимир Кушпет і Олександр Рогоза, флейтист і сопілкар Георгій Гарбар, співак Валерій Вітер і Анатолій Лютюк (ударні інструменти) — завзяті ентузіасти своєї справи, то слід визнати, що молодечий запал відкриває перед ними неабиякі перспективи у рішенні загальної проблеми сучасного й традиційного на українській естраді. 

Перші грампластинки «Кобзи» — відповідь численним шанувальником.

Содержание:

Сторона 1

01. Водограй (сл. и муз. В.Ивасюка)
02. Веснянка (В.Филипенко - А.Навроцкий)

Сторона 2

03. Та й орав мужик край дороги (укр. народна песня)
04. Голубiвна (Б.Янивский - Б.Стельмах)
05. Лiсова пiсня (О.Зуев - А.Навроцкий)

Продолжительность: 00:12:37

Руководитель Александр Зуев

Оцифровал Геннадий Леонидович

Носитель: Flexi
Год выхода: 1972
Издатель: Мелодия
№ по каталогу: ГД 0002961-2
Формат: MP3 VBR
Размер файла: 16.9 Мб

Комментариев нет :

Отправить комментарий